ΕΠΑΛ ΥΜΗΤΤΟΥ
παιδιά
Αρχή>Δραστηριότητες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Η ανακύκλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού οργανώθηκε. Οι μηχανολόγοι κατασκεύασαν από απλές λαμαρίνες ένα ειδικό κάδο για ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου και πλαστικών μπουκαλιών. Ο κάδος αφου βάφτηκε και ζωγραφίστηκε, τοποθετήθηκε κοντά στο κυλικείο για να ανακυκλώνουν οι μαθητές μας τις συσκευασιες από τα προϊόντα που καταναλώνουν.

Παρακολουθήστε τη προσπάθειά τους.

 

Οι μηχανολόγοι κατασκεύασαν μια φάτνη για τα χριστούγεννα. Στο πιο κάτω βιντεο παρακολουθείστε τη διαδικασία κατασκευής της.

Φάτνη from George on Vimeo.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Στο σχολειο μας λειτούργησε όμιλος ρομποτικής. Κάθε Πέμπτη μετά τα μαθήματα μαθητές του τομέα πληροφορικής μαζί με τον καθηγητή τους Ιωάννη Ιωαννίδη ασχολήθηκαν με θέματα ρομποτικής.

Στην αρχή έμαθαν να προγραμματίζουν το ρομποτ Lego του σχολείου μας. Κατόπιν ασχολήθηκαν με το arduino (πλακέτα ανοικτού κώδικα για ρομποτικές κατασκευές).

Με βάση το arduino κατασκευάστηκε ηλεκτρονική κατασκευή ελέγχου της σωστής λειτουργίας του ψυγειου που έφτιαξαν οι μηχανολόγοι του σχολείου μας.

Οι κατασκευές παρουσιάστηκαν σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 28/4/2015 στο 6ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ με θέμα "Καλές πρακτικές Μαθητών και Καθηγητών στην πληροφορική".

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΥΓΕΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ

Οι μαθητές του τομέα μηχανολογίας μαζί με τους καθηγητές τους (Δημήτριο Λώνη και Κωρομανίδη Ιωάννη) κατασκεύασαν από βασικά υλικά όπως λαμαρίνες ένα ψυγειο. Μπορείτε να δείτε όλη την προσπάθεια τους.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό του ασφαλούς Διαδικτύου. Το μήνυμα της ημέρας είναι: ''Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο''.

Το λογότυπο του εορτασμού αναρτήθηκε στους χώρους του σχολείου μας προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές και καθηγητές και να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα της χρήσης του Διαδικτύου και γενικότερα των νέων τεχνολογιών. Με αφορμή την προβολή της ταινίας ''Το Παντοπωλείο'' και άλλων βίντεο που αφορούν την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πολύτιμες γνώσεις και να συζητήσουν για ένα μέσο που αν και είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με αυτό χρειάζονται συνεχή συναισθηματική εκπαίδευση στη χρήση του και την αξιοποίηση του.

Πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό με ασκήσεις βιωματικού χαρακτήρα επεξεργάστηκαν μαθητές στην τάξη τους και έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν για τα συναισθήματα που η χρήση του Διαδικτύου καλλιεργεί, τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση του και βασικές αρχές προστασίας και ιδιωτικότητας. (Δείγμα ερωτηματολογίου που χρησιμοποιήθηκε)

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του ασφαλούς Διαδικτύου για το 2015 σε συνεργασία του καθηγητή του σχολείου μας ( Πρεσβευτή του εορτασμού) με τους καθηγητές της Πληροφορικής του σχολείου μας και άλλους καθηγητές που ευαισθητοποιήθηκαν στο εκπαιδευτικό υλικό της δράσης. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet ) για το πολύτιμο υλικό και την ευκαιρία που μας έδωσαν να συνεργαστούμε και να επικοινωνήσουμε με τους μαθητές μας.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Την Τετάρτη 6/3/2013 στο πλαίσιο της ημέρας κατά της βίας εντός του Σχολείου προβληθηκε και θα συζητήθηκε η ταινία "Το ημερολόγιο των συγγραφέων της Ελευθερίας".

Πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Την Τρίτη , οι μαθητές του σχολείου είδαν ανά τμήμα την ταινία μικρού μήκους "Η ζωή του δάσους είναι το δάσος" που δημιούργησε η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Την Πέμπτη 28/2/2013 έγινε προβολή, στο αμφιθέατρο του σχολειου, για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, της ταινίας "Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης" της Μαρίας Ηλιου.

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

Το 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού συμμετέχει στο Πρόγραμμα "Ελληνομάθεια σε Γονείς Αλλοδαπών Μαθητών" της Δράσης 7:Σύνδεση Σχολείου και Κοινότητας της Πράξης: Εκπαιδευση Αλλοδαπών και Παλινοστούντων Μαθητών"

για λεπτομέρειες πατήστε εδώ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Διευθυντής ο σύλλογος Καθηγητών και ο σύλλογος Γονέων στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του σχολείου σας προσκαλεί μαθητές και γονείς τους φίλους σας στην προβολή της ταινίας THE ART OF GETTING BY.. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου, Οδός Παπαστράτου 35, ΥΜΗΤΤΟΣ

αφισα

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στο σχολείο μας

Από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 το σχολείο μας φιλοξένησε 34 εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Αυστρία στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius για τις Ιαματικές Πηγές.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές μαζί με την δική μας ομάδα εργασίας του comenius, παρουσίασαν τις εργασίες τους στο αμφιθέατρο του σχολείου. Κατόπιν γνώρισαν τους χώρους του σχολείου μας και συζήτησαν με τους μαθητές μας.

Ακολούθησε μικρό γεύμα στην αίθουσα των καθηγητών κατά το οποίο ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες. Στο τέλος με τη βοήθεια ομάδας μαθητών μας που εργάσθηκαν πάνω στο χορό στο πλαίσιο του μαθήματος Project οργανώθηκε γιορτή.

Τις επόμενες ημέρες καθηγήτριες και καθηγητές του σχολείου συνόδευσαν του φιλοξενούμενους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος και μουσεία

Η συμμετοχή του σχολείου σε εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές ιντερνετ

Οι μαθητές του τομέα πληροφορικής της δευτέρας και τρίτης τάξης συμμετείχαν σε εκδήλωση - συνέδριο της Διωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Κάραβελ.

Μέρος της παρουσίασης έγινε από τη μαθήτρια της Γ τάξης Αθηνά Μηλιώνη με μεγάλη επιτυχία.

Η συμμετοχή του σχολείου στο διαγωνισμό για το safe internet

Οι μαθητές του Β τμήματος πληροφορικής κατασκεύασαν το πιο κάτω "σποτάκι" για το safe internet

 

Αιμοδοσία στο σχολείο

Την 19 Δεκεμβρίου 2011 έγινε με μεγάλη επιτυχία αιμοδοσία στο σχολείο μας. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μαζική

Προβολή ταινίας στο αμφιθέατρο του σχολείου

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και των γονέων σε συνεργασία με ομάδα μαθητων οργάνωσαν προβολή ταινίας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:00μμ στο σχολείο μας.
Η ταινία που προβλήθηκε είχε προηγουμένως επιλεγχθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου. Οι υποψήφιες ταινίες ήταν:

 

Polar Express

Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας

Θεός για μια εβδομάδα

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν δώρα όπως:

Εισητήρια για κινηματογράφο, Βιβλία, CD-DVD

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

Προβολή ταινίας στο αμφιθέατρο του σχολείου

Εκδήλωση με σκοπό  την ανανέωση της πολιτιστικής ταυτότητας του σχολείου μας οργανώνει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο  του 1ου  ΕΠΑΛ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ) .


Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία BATTLE FOR TERRA- ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΓΗ του Αριστομένη Τσίρμπα του 2007. Μία περιπέτεια animation(kινούμενα Σχέδια) με πολλά επίπεδα ανάγνωσης, κατάλληλη για μαθητές και ενήλικους.

Πατείστε εδώ για να δείτε την ιστοσελίδα της εκδ'ηλωσης

battle terra

 

 


 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων και ανταλλαγών(1 - 4 ημέρες):

 1. Διδακτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού της Β΄ ΕΠΑΛ και Β΄ τάξη  Υγείας και Πρόνοιας στις 8-5-08. Συνοδοί εκπαιδευτικοί : Μερτζάνη, Δαστερίδου


 2. Διδακτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στις 18-2-2009,της Β΄και Γ΄τάξης του Τομέα Υγείας. Συνοδοί Καθηγητές Μερτζάνη, Δαστερίδου, Πολιτάκη        

 3. Διδακτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Παν & Αγλαϊα Κυριακού» στις 20-2-2009,της Β΄τάξης του Τομέα Υγείας. Συνοδοί Καθηγητές Μερτζάνη, Δαστερίδου, 

 4. 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια των σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄ και Γ΄τάξης ΕΠΑΛ από 12-12-08 έως 14-12-08 στην Καλαμπάκα - Μετέωρα -
  Λίμνη Πλαστήρα - Μέτσοβο. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Βαβαγιάκης Χ., Μήλιωσης Κ., Ιωαννίδης Ι., Παλαμάρας Ν.


 5. Διδακτική επίσκεψη της Β΄ Ταξης του τομέα Υγείας,στην έκθεση «BODES» στο Γκάζι της οδού Πειραιώς στις 17-3-2009. Συνοδοί Καθηγητές: Μερτζάνη, Δαστερίδου

 6. Διδακτική επίσκεψη Β΄και Γ΄ Τάξη ΕΠΑΛ στο Συνεργείο των Αδελφών Φιλοσίδη. Στις 20-2-2009. Συνοδοί καθηγητές: Δημητρόπουλος, Δέδερης.

 7. Στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος, Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου στις 18-1-08 με το 1ο ΕΛ Ηλιούπολης Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Παλαμάρας Ν. Δαστερίδου Θ.

Ποδοσφαιρομετεωρα3ήμερη3ημερη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

  • «Σεξουαλική Συμπεριφορά εφήβων» Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Πολιτάκη Ε. Σάρλας Γ.

  • Πρόγραμμα Περιβαντολογικής εκπαίδευσης με θέμα «Κατανάλωση και Περιβάλλον» Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πολιτάκη Ε. Σάρλας Γ.

  • «e-Twinning»:Θέμα «Saving energy» Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πολιτάκη Ε. Μαραγκός Ν..

  • «Ανακύκλωση μπαταριών» Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Πολιτάκη Ε.

  • «Βουλή των εφήβων» Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεϊντάρη Σ.

  •  «Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου» Υπεύθυνος εκπαιδευτικός :Σάρλας Γ. Μήλιωσης Κ.

  • Πραγματοποίηση δύο (2) Υποδειγματικών Διδασκαλιών σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς παρουσία Σχολικών Συμβούλων  των κ΄ Πάγκαλου Σ. και κ΄ Κακάρολου.

  • Παιδαγωγική συγκέντρωση όλων των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας της Α΄ Αθήνας με τον Σχολικό Σύμβουλο κ΄ Αξιωτάκη  Απόστολο.

  περιβαλλοντικήΚατάνιαθέατρο

   

  Βραβεύσεις Διακρίσεις

  Οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή στα Τ.Ε.Ι. και οι εκπαιδευτικοί που τερμάτισαν την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Υμηττού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Υμηττού κ΄ Ζούπα Χρήστο. Η εκδήλωση έγινε στις 30-1-2009.
  Στην εκδήλωση της εορτής της Σημαίας βραβευτήκαν οι αριστεύσαντες μαθητές μας του προηγούμενου σχολικού έτους.

  Συμμετοχές σε Συνέδρια και Ημερίδες.

  Αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε ημερίδες όπως Action Plan 27 και 28-3-2008.. Πρόγραμμα επισκέψεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς του Πανεπιστημίου Αθηνών 24-6-2008. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης στο Κάστρο Υμηττού 4-5-2009. Ενημέρωση για τα  προγράμματα Προληπτικής Υγείας των μαθητών του Δήμου Υμηττού 26-5-2009 Ενημέρωση για τα Καλοκαιρινά Σχολεία. 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

1ο Επαγγελματικό Λύκειο Υμηττού
Παπαστράτου 35, 17237,Υμηττός - τηλ. 2107629977-2107629281 φαξ 2107629200-email: mail@1epal-ymitt.att.sch.gr

προς αρχική σελίδα